אוכל

כבדי עוף בסילאן

שילוב מצוין של כבדים ופירה נימוח עם בצל ירוק

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 27/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו כבדי עוף

בצל גדול

4 בצלים חתוכים לרצועות, מטוגנים

2 תפוחי אדמה מבושלים וצלויים בתנור עם מלח גס

חצי חבילת בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה

חופן בזיליקום

חופן נענע

פלפל גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

כף רוטב סילאן

צ'ילי פיקנטי

אופן ההכנה:

אופן הכנת הכבדים:

1 על הכבדים מפזרים מלח גס ושמים בתנור לכ-5 דקות.

2 מטגנים את הבצל עד להזהבה בחצי כוס שמן זית. מוסיפים מעט פלפל גרוס, מלח ואת הכבדים.

3 מכסים את המחבת ל-10 דקות על אש נמוכה ולאחר מכן מוסיפים את הסילאן, רוטב הצ'ילי וחצי כוס יין אדום.

4 ממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה פתוח עד שהרוטב מצטמצם.

אופן הכנת הפירה:

1 מבשלים 2 תפוחי אדמה, עם הקליפה, עד לריכוך.

2 מכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה ומעט מלח גס לתנור בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים ומצננים.

3 מועכים את תפוחי האדמה בקערה.

4 מערבבים על מחבת את הבצל המטוגן, מוסיפים מעט מלח ופלפל, את חבילת הבצל הירוק. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים 2-3 דקות על אש נמוכה.

5 מוסיפים את עשבי התיבול לתוך הקערה עם תפוחי האדמה ומערבבים את הכול.

להגשה:

מניחים במרכז את הפירה, ומעל הפירה את כבדי העוף עם הרוטב.