צילום׃ המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס
קוביות בשר עם תפוחי אדמה
מתכון עסיסי וסמיך שכיף להתחמם על ידו בחורף
סמדר וקנין | סמדיש
| פורסם 06/10/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
נתח בשר לבחירתכם
3 בצלים פרוסים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
כורכום
פלפל שחור גרוס
פטריות טריות מכל סוגים
מרק עוף
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר רחב את גוש הבשר ומכסים במים. מבשלים שעתיים עד ריכוך הבשר.
2 מוציאים את הבשר מהמים ומקררים לילה שלם במקרר.
3 מטגנים בסיר נפרד את הבצל על 3 כפות שמן. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים.
4 מתבלים בכורכום ופלפל שחור גרוס, מכסים ומבשלים 20 דקות.
5 חותכים את הבשר לקוביות ומכניסים לסיר תפוחי האדמה. מוסיפים את הפטריות.
6 ממיסים בכוס כף מרק עוף ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
7 מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם הרוטב.