אוכל
צילום׃ המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס

קוביות בשר עם תפוחי אדמה

מתכון עסיסי וסמיך שכיף להתחמם על ידו בחורף

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 06/10/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

נתח בשר לבחירתכם

3 בצלים פרוסים

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

כורכום

פלפל שחור גרוס

פטריות טריות מכל סוגים

מרק עוף

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר רחב את גוש הבשר ומכסים במים. מבשלים שעתיים עד ריכוך הבשר.

2 מוציאים את הבשר מהמים ומקררים לילה שלם במקרר.

3 מטגנים בסיר נפרד את הבצל על 3 כפות שמן. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים.

4 מתבלים בכורכום ופלפל שחור גרוס, מכסים ומבשלים 20 דקות.

5 חותכים את הבשר לקוביות ומכניסים לסיר תפוחי האדמה. מוסיפים את הפטריות.

6 ממיסים בכוס כף מרק עוף ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

7 מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם הרוטב.