אוכל
צילום׃ קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן

צלי בקר בפירות יבשים

מתכון בעל ניחוחות משכרים שירשים כל סועד בארוחת החג

שולה מודן | קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן | פורסם 13/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמן לטיגון

½1 ק”ג בשר בקר לצלי, חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, פרוסים גס

2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות

קורט סוכר

4 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

100 גרם שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים

100 גרם משמשים יבשים

3 תפוחי־עץ גרנד, חתוכים לקוביות גסות

1 כוס יין אדום

½ כפית חוטי זעפרן

4 עלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

1 כף אבקת מרק בשר

מים

 

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו, כדי לאטום אותו. מעבירים לצלחת.

2 מוסיפים לסיר עוד מעט שמן (אם צריך), ומטגנים בו את הבצל כמה דקות. מוסיפים את שאר החומרים פרט לאבקת המרק והמים, ומערבבים.

3 מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים מים עם אבקת מרק לכיסוי התבשיל, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהבשר מתרכך (אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים מעט יין). טועמים ומשפרים תיבול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה