אוכל
צילום׃ WiCo, Istock

פלאפל

להכין בבית את המאכל הישראלי האהוב

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חצי קילו פולי פול מצרי יבש קלוף

חצי קילו גרגרי חומוס

6 שיני שום

2 בצלים חתוכים לרבעים

2 פלפלים ירוקים חריפים טריים, מנוקים מחרצנים

חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

1 כף זרעי כמון כתושים

2 כפות זרעי כוסברה יבשה כתושים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 משרים את הפול והחומוס בהרבה מים קרים למשך הלילה.

 

2 בתום ההשריה מסננים את גרגרי החומוס ופולי הפול ושוטפים היטב.

 

3 בסיר גדול ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק.

 

4 מניחים במעבד מזון את השום, הבצל, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים וטוחנים לכדי מחית אחידה.

 

5 מוסיפים את החומוס והפול ומעבדים בפולסים קצרים לכדי תערובת גסה בעלת מרקם פירורי.

 

6 צרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות ועבירים אותן לשמן להיטגן עד שהן משחימות.

 

7 מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים מעל נייר מטבח לספיגת עודפי השמן.

 

  >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה