צילום׃ WiCo, Istock
פלאפל
להכין בבית את המאכל הישראלי האהוב
ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי
| פורסם 09/10/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
חצי קילו פולי פול מצרי יבש קלוף
חצי קילו גרגרי חומוס
6 שיני שום
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 פלפלים ירוקים חריפים טריים, מנוקים מחרצנים
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
1 כף זרעי כמון כתושים
2 כפות זרעי כוסברה יבשה כתושים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 משרים את הפול והחומוס בהרבה מים קרים למשך הלילה.
2 בתום ההשריה מסננים את גרגרי החומוס ופולי הפול ושוטפים היטב.
3 בסיר גדול ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק.
4 מניחים במעבד מזון את השום, הבצל, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים וטוחנים לכדי מחית אחידה.
5 מוסיפים את החומוס והפול ומעבדים בפולסים קצרים לכדי תערובת גסה בעלת מרקם פירורי.
6 צרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות ועבירים אותן לשמן להיטגן עד שהן משחימות.
7 מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים מעל נייר מטבח לספיגת עודפי השמן.