אוכל
צילום׃ istockphoto

דלורית אפויה

דלוריות בתנור, מתובלות בפשטות וקלה להכנה. לא רק שהדלורית אינה פחמימה - היא גם קלה לחיתוך וסופגת טעמים נפלא. תנו לה את התהילה שהבטטה לקחה

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דלורית ארוכה חתוכה לארבע (לאורך), או לחתיכות גדולות (שישבו על רשת הצלייה של התנור)

2 שיני שום

מלח גס

3 כפות שמן זית

כמון

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 כותשים את השום והמלח במכתש ועלי, מוסיפים כמון, פלפל גרוס ושמן זית ומערבבים לתערובת תיבול.

3 מורחים את רבעי הדלורית (מהצד הנקי כמובן, משאירים את הקליפה), ומניחים אותה על רשת הצלייה של התנור (מומלץ לשים מתחת תבנית או נייר כסף). צולים כ-45 דקות ואם היא עדיין לא מאוד רכה מפנים, משאירים לעוד כמה דקות בתנור. אפשר לאכול עם כף את הבפנוכו הרך, או לפרוס בזהירות לפרוסות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!