טרטר דג של פסח
פרפרזה על גפילטע פיש, עם דג וחצילים קצוצים דק-דק, מוגשים עם רוטב סלק וחזרת שקורץ לחזרת המסורתית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
"הארוחה כולה היא מאוד קונסרבטיבית. רק כאן, במנה הזו, הרשיתי לעצמי להתפרע, ובמקום הגפילטע המסורתי בחרתי ללכת על טרטר של דג ים. גם את החזרת תפגשו פה בפנים אחרות".
מרכיבים (6 מנות):
360 גרם פילה דג ים (אינטיאס או פלמידה אדומה)
4-6 סלקים בגודל בינוני
1 שורש חזרת
שמן זית
מלח
חצי לימון
1 חציל
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הסלקים על קליפתם במים עד שהם רכים (בערך שעה). מסננים ומקררים.
2 מקלפים את הסלקים ומגרדים על החלק הגס של הפומפייה לתוך קערה.
3 מגרדים פנימה את שורש החזרת, הפעם על החלק הדק ביותר של הפומפייה, ומוסיפים כף שמן זית, מלח וכמה כיפות לימון. מערבבים וטועמים – את כמות החזרת קובעים לפי מידת החריפות הרצויה.
4 שורפים את החציל על הגז, מורידים מהאש ולאחר כ-10 דקות מקלפים. קוצצים ומתבלים במלח ובשמן זית. קוצצים את הדג היטב על קרש חיתוך, עד לקבלת מרקם של בשר טחון.
5 מוסיפים לבשר הדג כף מהחציל הקצוץ, ומערבבים היטב תוך כדי קיצוץ. מתבלים במלח.
6 מניחים את תערובת הדג על מרכז הצלחת ומשטחים אותה בעזרת סכין.
7 מוסיפים את סלט הסלק ומגישים. אפשרות נוספת היא להגיש את הטרטר עם מיץ סלק, שלתוכו מגררים מעט חזרת (ראו בתמונה).
* הערה: את הסלק והחציל ניתן להכין יום קודם, את הדג יש לקצוץ רק בסמוך להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!