אוכל
צילום׃ istockphoto

סמוסה הודית

מנה ראשונה הודית קלאסית

יונית נפתלי | mako | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק

כוס קמח חומוס
כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
4 כפות שמן צמחי
חצי כוס מים

למלית

כף וחצי חמאה מזוקקת
4 תפוחי אדמה מבושלים
כוס אפונה מסוננת
כפית צ'ילי טחון
2 שיני שום קצוצות
גארם מאסאלה (תבלין הודי המורכב מכמון, קינמון, הל ואגוז מוסקט)
כפית וחצי גרעיני כמון
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עד שהוא נספג כולו ומתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המים בהדרגתיות. אחרי כל הוספה לשים היטב את הבצק. המרקם הסופי צריך להיות גמיש ומעט קשה. מעבדים את הבצק לכדי כדור, מושחים בשמן, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה. בינתיים מכינים את המלית: מועכים את תפוחי האדמה לכדי מלית גסה. מחממים במחבת את החמאה המזוקקת ומוסיפים את זרעי הכמון ואבקת הצ'ילי. כשזרעי הכמון מתפצפצים מוסיפים את השום, הגארם מאסאלה, מחית תפוחי האדמה והאפונה. מטגנים תוך ערבוב למשך 10 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-16 כדורים. דוחפים את האגודל למרכזו של כל כדור עד שנוצר כיס, ולתוכו דוחסים את המלית. סוגרים את הכיסון ומהדקים היטב את קצותיו כך שההידוק ייצור מעין עיטור. מטגנים את הכיסונים בשמן עמוק, ומוציאים באמצעות כף מחוררת אל צלחת שעליה נייר סופג. מגישים חם או קר לצד יוגורט עם עלי נענע וכוסברה קצוצים.