אוכל
צילום׃ יח"צ

תבשיל חומוס בעגבניות ותבלינים

מתכון עשיר וטעים

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גר' פולי חומוס מיובשים
2 ליטר מים
3 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתוש
1 פלפל חריף אדום נקי מגרעינים וקצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
7 כפות שמן קנולה
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1 כף זרעי כוסברה טחונים
1 כף כמון טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית צ'ילי
5 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

משרים החומוס במים למשך הלילה. מסננים החומוס, מעבירים לסיר מתאים מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים עד שפולי החומוס רכים. מסננים החומוס ומעבירים לקערה. מחממים השמן בסיר על אש גבוהה, מטגנים הבצל ושום בסיר כ 10 דקות עד שיזהיבו. מוסיפים העגבניות ומערבבים תוך כדי הבישול עד 10 דקות. מוסיפים לסיר הכוסברה, כמון כורכום, ג'ינג'ר וצ'ילי תוך כדי עירבוב. מוסיפים לסיר את פולי החומוס, מלח ופלפל וכוס מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 15 דקות. מגישים חם או פושר, כתוספת מעניינת או כחטיף מעניין