צ'יבורקי
לכל עדה יש את כיסוני הבצק הממולאים שלה. הכיסון המופלא הבא הוא של העדה הגרוזינית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למילוי
500 גרם בשר אנטריקוט שמן טחון גס
צרור פטרוזיליה קצוץ
10 בצלי שאלוט קצוצים
3 עגבניות מגוררות
3 כפות מים
מלח
פלפל
לבצק
2 כוסות קמח
0.5 כוס מים פושרים
1 ביצה
קורט מלח
בנוסף
שמן קנולה לטיגון
לסלט
4 עגבניות קלופות בצורה גסה
1 לימון קלוף היטב (ללא הלבן)
0.5 צרור פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המילוי ומתבלים לפי הטעם.
2 בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת גוש בצק אחיד ודי אלסטי. במידה והוא נדבק לידיים יש להוסיף קמח.
3 מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה דק (הרידוד אינו קל).
4 קורצים בבצק עיגולים גדולים (קוטר 12 ס"מ, לערך), מניחים מספר כפות מילוי גדושות במרכז, מרטיבים מעט את קצוות הבצק ומדביקים את הצ'יבורק היטב. נוצר מעין חצי סהר.
5 מחממים מחבת גדולה. שופכים הרבה שמן קנולה – כך שיכסה מחצית מהצ'יבורק. כאשר השמן חם מניחים את הצ'יבורקים במחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש גבוהה.
6 מכניסים את כל מרכיבי הסלט למעבד מזון ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים לצד הצ'יבורקי.