אוכל
תמונת AVI׃ mako

צ'יבורקי

לכל עדה יש את כיסוני הבצק הממולאים שלה. הכיסון המופלא הבא הוא של העדה הגרוזינית

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למילוי

500 גרם בשר אנטריקוט שמן טחון גס

צרור פטרוזיליה קצוץ

10 בצלי שאלוט קצוצים

3 עגבניות מגוררות

3 כפות מים

מלח

פלפל

לבצק

2 כוסות קמח

0.5 כוס מים פושרים

1 ביצה

קורט מלח

בנוסף

שמן קנולה לטיגון

לסלט

4 עגבניות קלופות בצורה גסה

1 לימון קלוף היטב (ללא הלבן)

0.5 צרור פטרוזיליה

מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המילוי ומתבלים לפי הטעם.

2 בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת גוש בצק אחיד ודי אלסטי. במידה והוא נדבק לידיים יש להוסיף קמח.

3 מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה דק (הרידוד אינו קל).

4 קורצים בבצק עיגולים גדולים (קוטר 12 ס"מ, לערך), מניחים מספר כפות מילוי גדושות במרכז, מרטיבים מעט את קצוות הבצק ומדביקים את הצ'יבורק היטב. נוצר מעין חצי סהר.

5 מחממים מחבת גדולה. שופכים הרבה שמן קנולה – כך שיכסה מחצית מהצ'יבורק. כאשר השמן חם מניחים את הצ'יבורקים במחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש גבוהה.

6 מכניסים את כל מרכיבי הסלט למעבד מזון ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים לצד הצ'יבורקי.