שקשוקה של הילה אלפרט
ארוחה מושלמת במחבת אחת
הילה אלפרט | מצעד האוכל הישראלי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 פלפל אדום בשרני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 בצל בינוני מקולף חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וורידים לבנים, פרוס לטבעות
4 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 שיני שום פרוסות גס
שמן זית
צרור כוסברה
6 חלמונים
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. 2. מוסיפים למחבת את הבצל והפלפל האדום ומטגנים עד הזהבה. 3. מוסיפים למחבת את הפלפל החריף וממשיכים לטגן עד שגם הוא מזהיב. 4. מוסיפים למחבת את העגבניות והשום וממליחים. 5. ממשיכים לטגן עד שהרוטב הופך סמיך ומרבית הנוזלים התאדו. 6. יוצקים את החלמונים בלבד, זה אחר זה אל הרוטב שבמחבת ומבשלים עד שהם מתחילים להיקרש אבל לא יותר (רצוי שהם יהיו בטמפרטורת החדר). 7. מכבים את האש. 8. זורים מעל כוסברה קצוצה ומגישים מיד עם לחם אחיד.