מרק חרירה
המרק המסורתי בגרסה צמחונית ועשירה במיוחד
שף אריק שנק | חוות אלנבי
| פורסם 03/11/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
קישוא
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור כוסברה
בצל לבן חתוך לקוביות
2 מקלות כרישה חתוכים לקוביות
2 ליטר של ציר ירקות
ראש סלרי
גזר מקולף
כוס גרגרי חומוס מבושלים
2 כוסות של עגבניות מרוסקות
כף מחוקה של שום כתוש
חצי כפית כורכום
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
כף קינמון
אופן ההכנה:
1 חותכים את הקישוא לקוביות ומרסקים בבלנדר יחד עם פטרוזיליה, נענע וכוסברה.
2 מאדים את הבצל הכרישה הסלרי הגזר עד להזהבה.
3 מוסיפים ציר ירקות.
4 מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
5 מוסיפים את רסק הקישוא, הנענע והכוסברה.
6 לבסוף מוסיפים את גרגרי החומוס.
7 מבשלים עד לריכוך כל המרכיבים.
8 מתבלים במיץ לימון, קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.