אורז ירוק בשקית קוקי
אורז ירוק בוכרי הוא אחד המאכלים היותר חביבים עלינו, ועכשיו, משגילינו שאפשר להכין אותו בשקית קוקי - רק דוחפים את כל המרכיבים פנימה, סוגרים ומבשלים! - נראה שאנחנו הולכים לאמץ אותו חזק
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות אורז עגול
2 צרורות כוסברה טרייה, קצוצים
מעט נענע, פטרוזיליה או שמיר (אם אוהבים), קצוצים
בצל קטן, קצוץ
3-4 בצלים ירוקים, קצוצים
חצי כף מלח
מעט פלפל שחור
כפית כמון
שלושת רבעי כוס מים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה.
2 מעבירים לשקית קוקי, מהדקים היטב, מוציאים את כל האוויר וקושרים הרמטית (לא מחוררים את השקית!).

3 מבשלים בתוך סיר מים על להבה בינונית כשעתיים. רצוי להפוך את השקית מדי פעם.
4 מוצאים מהשקית ומגישים חם.
כמה הערות, בעקבות שאלת הגולשים:
- כמות המים בשקית מספיקה.
- הבישול נעשה בסיר חצי מכוסה, ואם רואים שהרבה מים התאדו פשוט מוסיפים עוד מים רותחים.
- אפשר להכניס את השקית למים שכבר רתחו או להרתיח אותם עם השקית כבר בפנים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".