אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי סלק ועגבניות צרובות

ניוקי נימוחים וסגלגלים מתפוחי אדמה וסלק, ברוטב עדין של עגבניות שרי, שום, שמן זית ומרווה

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 10/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 תפוחי אדמה קטנים

סלק

שמן זית

ביצה

50 גרם קמח

150 גרם עגבניות שרי בצבעים שונים

שום

מרווה

מעט סוכר

בזיליקום

פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח, עד שהם מתרככים.

2 מקלפים וחותכים סלק לקוביות, ואופים עם שמן זית ומעט מלח בתוך נייר כסף, בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד לריכוך – כ-20 דקות.

3 מרסקים את תפוחי האדמה ומעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה ללא גושים.

4 מרסקים במוט טחינה או בבלנדר את הסלק האפוי עם מעט שמן זית, מסננים ומוסיפים כף מהתערובת למחית תפוחי האדמה.

5 מוסיפים קמח, מעט מלח ופלפל ו-1/3 ביצה טרופה. מערבבים ליצירת בצק רך במרקם של פירה.

6 על משטח מקומח, יוצרים גלילים בעובי 1 ס"מ, אותם חותכים לאצבעות באורך 1.5 ס"מ. מקמחים, מנפים עודף קמח ומבשלים במים רותחים כ-2 דקות עד לציפה של הניוקי. מוציאים לתוך מי קרח לעצירת הבישול.

7 חוצים עגבניות שרי, צורבים על מחבת חמה מאד יחד עם שמן זית, שום, מרווה, מלח ומעט סוכר.

8 מוסיפים לעגבניות את הניוקי מקשטים בעלי מרווה מטוגנים בטיגון עמוק, פטרוזיליה ובזיליקום טרי. מתקנים תיבול ומגישים.

* במידת האפשר ניתן להוסיף פרמזן מגורר לתערובת הניוקי.

* יש להיזהר מעודף שמן בתוך המנה, אם צריך- לסנן מעט את העגבניות הצרובות.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!