אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

שיפודי עוף בשקדים מתוקים חריפים

אם לא רוצים חזה עוף מטוגן, ולא שניצלים ובטח לא אוכל סיני , אז מה כן? שיפודים מפנקים

יונתן רושפלד | mako אוכל | פורסם 06/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לברין (משרה העוף)

1.5 ליטר מים

100 גרם מלח

50 גרם סוכר

1.5 כפות חרדל

20 גרם שום מעוך

תימין

לעוף

קילו ורבע חזה עוף

1בצל סגול

ראשי בצל ירוק (רגליים)

400 גרם שקדים מתוקים חריפים קצוצים

לרוטב

1 ק"ג תירס

300 גרם סלרי

30 גרם מחית צ'יפוטלה

100 גרם דבש

500 מ"מ ציר עוף

מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר את כל המרכיבים של הברין (משרה העוף):  מים, מלח, סוכר, חרדל, שום ותימין .מקררים היטב.

2 משרים את חזה העוף במשך שעה בתערובת הברין.

3 משפדים 120 גרם חזה עוף יחד עם בצל סגול ורגליים של בצל ירוק על שיפוד.

4 עוטפים את העוף בשקדים מתוקים חריפים.

5 צורבים את השיפוד על מחבת שטוחה ומכניסים לתנור עד שהעוף מוכן.

6 טוחנים את כל מרכיבי הרוטב, תירס, סלרי, דבש, צ'יפולטה, ציר עוף ומלח בתרמו מיקס עד לקבלת מרקם חלק.

אופן ההגשה:

מוזגים את הרוטב על הצלחת מניחים את השיפוד מעל ,מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.