מרק תימני של רזיאל אחרק
לא לתימנים בלבד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
2 בצלים (אחד קצוץ, אחד שלם)
שמן לטיגון
2 כפות כוסברה יבשה
3 כפות חוואיג'
½ כפית מלח
8 שוקיים של עוף
10 כרעיים של עוף
4 כנפיים של עוף
7 תפו"א חתוכים לרבעים
1 צרור כוסברה טרייה
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר מרק גדול את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא משחים.
2 מוסיפים לסיר את הכוסברה היבשה, החוואיג' והמלח. מערבבים היטב וממלאים את הסיר במים עד חציו.
3 מקביל בסיר נוסף, מרתיחים את חלקי העוף ומנקים את הקצף והלכלוך שמצטבר למעלה עד שמפסיק להצטבר קצף.
4 מעבירים את חלקי העוף הנקיים, בעזרת מלקחיים אל הסיר הראשון שבו מתבשלים התבלינים. נפטרים מהמים של הסיר השני.
5 מוסיפים לסיר עם העוף את תפוחי האדמה, הבצל השלם וצרור הכוסברה. ממלאים אל הסיר במים כמעט עד הסוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
6 מערבבים בקערה קטנה את אבקת מרק העוף עם הקמח. וכרבע שעה לפני שמסיימים לבשל את המרק מוסיפים את התערובת תוך בחישה למרק, להסמכה.
מגישים את המרק חם כשלצידו חילבה, רסק, חריף, ירקות חתוכים, גרגר וחלה או לחוח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!