אוכל
צילום׃ donstock, Istock

מרק בצל

פינוק לשבת חורפית - מרק צרפתי עשיר המוגש בתוך כיכר לחם צרפתי. לא משיגים כזה לחם? יש לנו גרסה גם בלעדיו

הדר אליאס | mako | פורסם 23/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקערות הלחם

3 כיכרות לחם צרפתי עגול קטן

150 גרם חמאה

3 שיני שום כתושות

צרור של פטרוזיליה קצוצה

מלח גס

למרק

8 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות

150 גרם חמאה

שליש כוס ברנדי

6 כוסות ציר בקר (אם אין אפשר להשתמש במים)

3 כפות קמח

כפית מלח

חצי כפית פלפל גרוס

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקערות: חוצים כל כיכר לחם לשניים, ומוציאים כמעט את כל החלק הרך (משאירים רק כסנטימטר צמוד לקליפה). אם יש צורך מיישרים את תחתיות הקערות באמצעות סכין, כדי לייצבן. 

2. ממיסים במחבת את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את השום, הפטרוזיליה הקצוצה והמלח הגס. כשהחמאה מתקררת, מושחים בה את הפנים והחוץ של קערות הלחם ואופים במשך עשר דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

3 עוברים למרק: ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הבצל תוך ערבוב מתמיד. מטגנים במשך חמש עד שבע דקות, עד שהבצלים מתרככים. זורים את הקמח על הבצל ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הציר ובוחשים (ההוספה ההדרגתית מונעת היווצרות גושי קמח). מוסיפים את יתרת הציר ואת המלח, הפלפל והברנדי. מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. כשהמרק מוכן מוזגים אותו לקערות הלחם, ומפזרים כמות נדיבה של גבינת פרמזן מגוררת.

4 רוצים ללכת על הגרסה הצרפתית המקורית? ותרו על הקערות, והכינו לחם קלוי להגשה על המרק. איך? פשוט מאוד: פורסים פרוסות של בגט או לחם צרפתי כמספר הסועדים, מושחים אותן, משני הצדדים, בשמן זית וקולים בתנור חם מאוד (בין 180 ל-200 מעלות) במשך כרבע שעה. אחרי שמוציאים את הלחם הקלוי מהתנור לוקחים שן שום גדולה, מקלפים אותה ופשוט "מורחים" על הלחם. לא נתנגד אם תפזרו גם גבינה על הלחם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!