אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

עלי כרוב ממולאים ברוטב יין מתוק

טוויסט של יין ותבלינים שמקפיצים את הארומה של התבשיל המשגע הזה

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

ראש כרוב לבן גדול

250 גרם בשר טחון

4 כפות אורז פרסי

מלח

פלפל

1 כרישה פרוסה דק

1 גזר מגורד גס

1בצל לבן קצוץ לקוביות

1 כוס עלי כוסברה קצוצים

8 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות

1כפית גרגירי כוסברה טחונים

קורט עלי תימין מיובשים

1כוס יין אדום מתוק

 

 

 

אופן ההכנה:

הממולאים:

1 מפרידים את עלי הכרוב ומרככים אותם כ3 דקות במים רותחים. מקררים ודופקים מעט עם פטיש באזורים שנותרו קשים.

2 מערבבים את הבשר עם האורז, ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את העלים ומקפלים אותם.

3 מטגנים את הירקות יחדיו בסיר שיכיל את עלי הכרוב (כ-8 מלאים). מוזגים פנימה את היין והתבלינים, מבשלים מעט ומתבלים לפי הטעם.

4 מניחים את העלים בסיר, ומוסיפים מים רותחים כך שיכסו את עלי הכרוב כמעט במלואם.

5 מבשלים על סף רתיחה כ40 דקות.