אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

קדירת עוף בפלפלים, זיתים ויין

כרעי עוף בתיבול פיקנטי עם זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות ועוד המון דברים טובים

בני סיידא | פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/2 כוס שמן זית

6 כרעיים קטנות

2 בצלים, פרוסים

4 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות

10 שיני שום, קלופות

1 פלפל חריף, קצוץ דק

100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

10 עגבניות שרי, חצויות

4 גבעולי תימין

4 גבעולי רוזמרין

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסדרים את הכרעיים בשכבה אחת בתבנית אפייה עמוקה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים למחבת את יתר המרכיבים פרט ליין, ומטגנים תוך ערבוב כ-12 דקות עד שנוצר תבשיל סמיך. מעבירים לתבנית ומוסיפים את היין.

3 מכסים התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים חצי שעה נוספת, עד שהעוף עשוי לחלוטין והתקבל בתבנית רוטב סמיך וטעים. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח