אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחים ממולאים אפויים

הקינוח הקלאסי מבית אמא, בתוספת שקדים ותמרים עם קרם קשיו תפוחים מעלף

ציונה מלמן | ברפוד | פורסם 07/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (מסג גאיה או יונתן)

כוס שקדים שהושרו 8 שעות במים וסוננו (אין צורך לקלף אותם)

1/4 כוס מים

8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס

1/2 כפית קינמון

1/5 כפית ציפורן

קורט מלח

לרוטב:

2 כוסות מים או יין אדום

1/2 תפוז חתוך לחתיכות

1/4 מקל קינמון

לקרם קשיו ותפוחים:

1 כוס קשיו שהושרה שעתיים

4 תמרי מג'הול

1 תפוח מוזהב חתוך גס

1/4 כוס מים

קורט מלח

1/4 כפית הל

אופן ההכנה:

1 מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.

2 שמים את השקדים והמים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים והתבלינים וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.

3 ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.

5 אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.

6 מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .

7 מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.

* המנה תישמר במקרר 3 ימים.

* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!