תפוחים ממולאים אפויים
הקינוח הקלאסי מבית אמא, בתוספת שקדים ותמרים עם קרם קשיו תפוחים מעלף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (מסג גאיה או יונתן)
כוס שקדים שהושרו 8 שעות במים וסוננו (אין צורך לקלף אותם)
1/4 כוס מים
8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס
1/2 כפית קינמון
1/5 כפית ציפורן
קורט מלח
לרוטב:
2 כוסות מים או יין אדום
1/2 תפוז חתוך לחתיכות
1/4 מקל קינמון
לקרם קשיו ותפוחים:
1 כוס קשיו שהושרה שעתיים
4 תמרי מג'הול
1 תפוח מוזהב חתוך גס
1/4 כוס מים
קורט מלח
1/4 כפית הל
אופן ההכנה:
1 מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.
2 שמים את השקדים והמים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים והתבלינים וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.
3 ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.
5 אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.
6 מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .
7 מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.
* המנה תישמר במקרר 3 ימים.
* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!