אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

פילה דניס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי

אפוי בתנור

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 דגי דניס כ 500 גרם כל אחד. נקיים ומפולטים (8 פילה)

6 כפות בצל קצוץ

6 כפות שמן

2 כף שום כתוש

2 יח' גמבה חתוכה לקוביות

2 יח' צ'ילי אדום קצוץ

1/2 כוס תמר הינדי מדולל במים על פי הוראות החצרן

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כף רוטב צ'ילי חריף

לבלילה:

2 בצלים בינוניים

3 כפות קמח

1 ביצה

חצי כוס מים

כפית שמן

מלח פלפל

לטיגון:

שמן

לקישוט:

כוסברה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את השום.

2 מוסיפים את הצ'ילי, תמר הינדי, רוטב הצ'ילי המתוק והחריף ומבשלים יחדיו כ- 2-3 דקות.

3 מתבלים את הדג במלח ופלפל, מסדרים 4 יחידות פילה עם העור כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה, מניחים על כל פילה כף מהרוטב וסוגרים עם פילה נוסף. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות לכ 10-15 דקות.

4 בינתיים מכינים את הבלילה, מערבבים היטב את כל החומרים ומתקנים תיבול, פורסים את הבצל לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ ומפרידים את הטבעות.

5 מחממים מעט שמן בסיר טיגון, מטביעים את הטבעות בבלילה, מורידים מכל טבעת בצל את שאריות הבלילה ומטגנים כדקה- שתיים עד שמתחילה להזהיב. מעבירים לנייר סופג.

6 להגשה: מניחים מעט מהרוטב בתחתית צלחת הגשה, מניחים מעל ובזהירות את הדג החם ומפזרים מעט טבעות בצל מטוגנות בטמפורה. מעטרים במעט כוסברה ומגישים מיד.

>> כל המתכונים לראש השנה