אוכל
צילום׃ עודד קרני

בקר בפלפלים

מתכון לבקר בפלפלים כמו בסין

| טבע הריפוי | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנה סינית קלאסית. בדרך כלל משלבים בה הסינים שקדים מולבנים. נסו להכינה מצנוברים.
ההנאה מובטחת.

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם בשר בקר טרי מיושן (שייטל, כף, סינטה או פילה), חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
שמן צמחי לטיגון
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
½ 1 כפות רוטב סויה משובח
3 פלפלים חתוכים לרצועות (אדומים וירוקים)
½ כוס שקדים מולבנים או צנובר

למשרה

½ 1 כפות רוטב סויה משובח
1 כפית קורנפלור
2 כפות יין לבן יבש
½ כפית דבש
½ כפית אבקת חרדל

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה, מוסיפים את הבשר ומשהים חצי שעה. מערבבים מדי פעם.

2 מטגנים–מערבבים את רצועות הפלפלים כ- 3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך. מוציאים בכף מחוררת.

3 מוסיפים מעט שמן אם צריך, ומטגנים–מערבבים את הבשר כ- 3 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים. 4. מחזירים למחבת את הפלפלים, מוסיפים את השקדים או הצנוברים והסויה. ממליחים במידת הצורך, ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות. מגישים מיד עם אורז לבן.