בקר בפלפלים
מתכון לבקר בפלפלים כמו בסין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מנה סינית קלאסית. בדרך כלל משלבים בה הסינים שקדים מולבנים. נסו להכינה מצנוברים.
ההנאה מובטחת.
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם בשר בקר טרי מיושן (שייטל, כף, סינטה או פילה), חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
שמן צמחי לטיגון
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
½ 1 כפות רוטב סויה משובח
3 פלפלים חתוכים לרצועות (אדומים וירוקים)
½ כוס שקדים מולבנים או צנובר
למשרה
½ 1 כפות רוטב סויה משובח
1 כפית קורנפלור
2 כפות יין לבן יבש
½ כפית דבש
½ כפית אבקת חרדל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה, מוסיפים את הבשר ומשהים חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
2 מטגנים–מערבבים את רצועות הפלפלים כ- 3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך. מוציאים בכף מחוררת.
3 מוסיפים מעט שמן אם צריך, ומטגנים–מערבבים את הבשר כ- 3 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים. 4. מחזירים למחבת את הפלפלים, מוסיפים את השקדים או הצנוברים והסויה. ממליחים במידת הצורך, ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות. מגישים מיד עם אורז לבן.