מיני טארטים של תפוחים מקורמלים
פינוק קטן: מיני מאפים מתוקים, עם קרם שקדים ותפוחים מוקפצים עם חמאה וסוכר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לבצק
150 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
1.5 כוסות קמח
קורט אבקת אפיה
לקרם השקדים
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שקדים טחונים
לתפוחים
8 יחידות תפוחי עץ גרנד סמיט, מקולפים וחתוכים לקוביות
1 כפית חמאה
2 כפיות סוכר
בנוסף אבקת סוכר
לקישוט
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
1 מערבבים במיקסר היטב חמאה, סוכר, מלח, חלמונים.
2 מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומאחדים את הבצק.
3 מקררים לפחות שעה במקרר.
4 קורצים עיגולים ואופים אותם ב-160מעלות כ 10 דקות.
5 מצננים.
קרם השקדים:
1 מערבבים היטב את החמאה והסוכר.
2 מוסיפים את השקדים, מערבבים ובסוף מוסיפים את הביצים.
3 שומרים לפחות חצי שעה במקרר.
התפוחים:
1 ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים 2 דקות.
2 מוסיפים את התפוחים ומערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים.
3 מורידים מהאש ומקררים.
הרכבת המנה:
1 מניחים טבעת אפייה על הבצק האפוי.
2 על הבצק מניחים כפית אחת של קרם שקדים.
3 מעל הקרם מפזרים תפוחים (ניתן לפזר גם מעט קינמון וסוכר).
4 מעל הכל מגרדים בפומפייה גסה מעט תפוחים ואבקת סוכר.
5 אופים 10 דקות על 170 מעלות.