אוכל

מיני טארטים של תפוחים מקורמלים

פינוק קטן: מיני מאפים מתוקים, עם קרם שקדים ותפוחים מוקפצים עם חמאה וסוכר

עמיר לוליאן | ליליות בייקרי | פורסם 13/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק

150 גרם חמאה

0.5 כוס סוכר

קורט מלח

2 חלמונים

1.5 כוסות קמח

קורט אבקת אפיה

לקרם השקדים

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

3/4 כוס שקדים טחונים

לתפוחים

8 יחידות תפוחי עץ גרנד סמיט, מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כפית חמאה

2 כפיות סוכר

בנוסף אבקת סוכר

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הבצק:

1 מערבבים במיקסר היטב חמאה, סוכר, מלח, חלמונים.

2 מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומאחדים את הבצק.

3 מקררים לפחות שעה במקרר.

4 קורצים עיגולים ואופים אותם ב-160מעלות כ 10 דקות.

5 מצננים.

קרם השקדים:

1 מערבבים היטב את החמאה והסוכר.

2 מוסיפים את השקדים, מערבבים ובסוף מוסיפים את הביצים.

3 שומרים לפחות חצי שעה במקרר.

התפוחים:

1 ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים 2 דקות.

2 מוסיפים את התפוחים ומערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים.

3 מורידים מהאש ומקררים.

הרכבת המנה:

1 מניחים טבעת אפייה על הבצק האפוי.

2 על הבצק מניחים כפית אחת של  קרם שקדים.

3 מעל הקרם מפזרים תפוחים (ניתן לפזר גם מעט קינמון וסוכר).

4 מעל הכל מגרדים בפומפייה גסה מעט תפוחים ואבקת סוכר.

5 אופים 10 דקות על 170 מעלות.