קוגל טלה וצנוברים
המאפה היהודי המסורתי זוכה לפרשנות חדשה לגמרי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
750-500 גרם כתף טלה קצוצה דק בסכין
180-120 מ”ל (3/4-1/2 כוס) שמן זית עדין
4 כרישות (החלק הלבן) קצוצות דק
500 גרם ספגטיני
קורט הל
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
70 גרם (1/2 כוס) צנוברים קלויים
1/2 כוס סילאן
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-110 מעלות.
2 מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת כבדה ורחבה ומטגנים כרישות לריכוך. מעבירים בכף מחוררת לקערה גדולה.
3 מבשלים ספגטיני בשפע מי מלח רותחים עם כף שמן זית לריכוך. מסננים ומוסיפים לקערה עם הכרישה.
4 מתבלים טלה בהל, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מלהיטים מחבת ברזל כבדה, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את הטלה 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לקערה עם האטריות והכרישה.
5 מוסיפים את רוב הצנוברים, סילאן ומלח (אם אוהבים, מוסיפים עוד פלפל שחור גרוס) ומערבבים.
6 מפזרים את יתר הצנוברים בתבנית ויוצקים מעל את תערובת הקוגל. מהדקים מעט ומכסים ברדיד אלומיניום.
7 אופים במשך הלילה (12-7 שעות).
8 לפני ההגשה הופכים על צלחת רחבה.
באותה שיטה מכינים:
קוגל שפונדרה עם פיסטוק: מחליפים את בשר הטלה באותה כמות של נתח שפונדרה עגל בלי עצם קצוץ דק בסכין ומערבבים עם התבלינים והאטריות בלי לטגן. מחליפים את הצנוברים בפיסטוקים קלופים.