ארטישוק ממולא
מי שחושב שמדובר במתכון קשה או מסובך, שיחכה רגע ולא יברח כי זה ממש פשוט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ראשי ארטישוק
1 חבילת תחתיות ארטישוק
בשר טחון עם כוסברה, פטרוזילה, בצל אחד ותפוח אדמה אחד
ראס אל חנות
פלפל שחור
מלח
שמן
מים
1 חבילת אפונה
ביצה טרופה
1 בצל קצוץ
4-5 גבעולי כרפס
1/2 לימון
תבלינים: כורכום, פלפל לבן, מרק עוף
אופן ההכנה:
1 ראשית לשים את ראשי הארטישוק להפשרה מלאה.
2 לתבל את הבשר הטחון בכפית ראס אל חנות, מעט פלפל שחור, מלח, 2 כפות שמן ו3 כפות מים. לערבב הכל לאיחוד להניח בצד.
3 מטגנים את הבצל. חותכים את הכרפס לאורך של 5-6 ס"מ ומוסיפים לבצל.
4 מפזרים מעל את האפונה.
5 מברישים את פנים ראש הארטישוק בביצה וממלאים בבשר הטחון, הביצה מדביקה את הבשר הטחון.
6 שמים מעל האפונה את ראשי הארטישוק הממולאים, ממיסים בכוס 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית שטוחה של כורכום, 1 כף מרק עוף ומוסיפים אל הסיר. מערבבים בתנועת סיבוב את הסיר.
7 מוסיפים מים חמים עד גובה האפונה ותחתית הארטישוק, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עד צימצום הרוטב.