אוכל
צילום׃ עודד קרני

פול מצרי

אם אין חומוס תאכלו פול

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג פול יבש
1 כפית אבקת אפייה
8 ביצים
לתיבול
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
או
½ כוס שמן זית
5-6 שיני שום קצוצות
½ כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 בוררים את הפול ושוטפים היטב 2. מניחים את הפול בקערה גדולה עם אבקת האפייה מכסים בהרבה מים ומשרים למשך לילה. 3. מסננים את הפול ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים לסיר גדול, מניחים את הביצים מעל הפול, ממלאים את הסיר במים כמעט עד סופו ומביאים לרתיחה. כשהמים רתחו מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 שעות עד שהפול מתרכך מאוד. 4. לאחר שעתיים של בישול מוסיפים לפול כמות נדיבה של מלח (במשך השעתיים הראשונות לבישול נמנעים מלהוסיף לפול מלח שכן הוא ימנע ממנו להתרכך) 5. בתום הבישול מועכים את הפול בממעך לכדי תערובת גסה. ישנן שתי אפשריות לתבל את הפול האחת היא להוסיף למחית הפול בעודה חמה, 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות, מעט מלח ופלפל ולערבב עד שהחמאה נמסה. 1האפשרות השנייה היא להניח במחבת ½ כוס שמן זית ו5-6 שיני שום קצוצות ומעל להבה נמוכה לטגן קלות מאוד את השום- עניין של 2 דקות לערך, לאחר הטיגון הקצר, מוסיפים ½ כוס מיץ לימון ומסירים מהאש לפני נקודת הרתיחה. יוצקים את התערובת מעל מחית הפול, ממליחים, מפלפלים ומגישים חם.