אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

טורט שוקולד בציפוי שוקולד לבן וקוקוס

עוגה יפהפיה שלא תאמינו כמה קל להכין אותה: טורט שוקולד בחוש ופשוט, מעליו שכבת שוקולד לבן ושכבת שבבי קוקוס

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

4 ביצים

120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)

150 גרם קמח (1 כוס ועוד 3 כפות, הכוסות של אביבה הן בנפח 200 מ"ל)

100 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם קורנפלור (3 כפות)

חצי שקית אבקת אפייה

40 גרם קקאו (4 כפות)

לקרם השוקולד הלבן:

500 מ"ל שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד לבן

לציפוי:

5 כפות ריבה ללא חתיכות פרי, בכל טעם שאתם אוהבים

100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 חותכים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות.

2 מביאים את השמנת לרתיחה בסיר קטן, ושופכים אותה מעל השוקולד הלבן. מחכים חצי דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מצננים לפחות 6 שעות, רצוי לילה שלם.

3 מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמנת המתוקה (לא זאת עם השוקולד הלבן) ומערבבים.

4 מסננים את הקמח, הקורנפלור והקקאו מעל קציפת הביצים והסוכר, ובעזרת מרית מקפלים אותם בעדינות אל תוך הקציפה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים לתבנית קפיץ 24-26 ס"מ קוטר מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות. מצננים לגמרי.

6 מוציאים את תערובת השוקולד לבן והשמנת שהכנו מראש מהמקרר, ומקציפים אותה.

7 מוציאים את העוגה מהתבנית, דוקרים אותה בעזרת שיפוד עץ או מסרגה כ-20 פעם, ומורחים עליה את הריבה בצורה אחידה. מורחים בעזרת מרית את קרם השוקולד המוקצף מעל הריבה, ומכסים גם את השוליים. מפזרים את הקוקוס מעל, ומצננים לעוד כמה שעות במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!