אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מאפיית לחמים

מקלות בצק עלים וגאודה

כך מכינים את מקלות בצק העלים הכי טעימים בעיר: רצועות בצק קרנצ'יות מגולגלות ואפויות עם גבינת גאודה, בדיוק כמו במאפיית לחמים. מנת פתיחה מושלמת או סתם נשנוש מנצח

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 19/12/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

מעט קמח (למשטח העבודה)

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה

1 ביצה טרופה

400 גרם גאודה או עמק מגוררת

אופן ההכנה:

1 מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומרדדים לעלה בגודל 30X40 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ.

2 מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים את הגבינה המגוררת ומהדקים מעט. הופכים את הבצק בעדינות, מורחים מעט ביצה טרופה, מפזרים גבינה ומהדקים.

3 בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ.

4 מגלגלים כל רצועה למעין ספירלה מהודקת.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את מקלות הגבינה בצורה מסודרת עם מרווחים שווים.

6 אופים 12 דקות, מסובבים את המגש ואופים עוד 5-8 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.