אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס מלוחים חגיגיים

חטיף מהיר מעולה לאירוח עם שילוב טעמים מושלם

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 29/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

85 גרם חמאה

4 כפות עירית קצוצה

2 כפות בזיליקום, קצוץ

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח חומוס

3 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

כוס ורבע חלב

2 ביצים

150 גרם גבינת עזים (רכה, בגליל)

10 עגבניות שרי, חצויות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם מעט חמאה מומסת או תרסיס שמן.

2 ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את העירית והבזיליקום, ומטגנים למשך כדקה עד שעשבי התיבול מתרככים ומוציאים את טעמם. מסירים מהאש.

3 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קמח חומוס, מלח ואבקת אפייה.

4 בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: חלב, ביצים וחמאה.

5 יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים לתוכה את התערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ועדיין נותרים מעט גושים.

6 יוצקים את התערובת לתוך תבניות המאפינס. ממלאים עד ל-2/3 מוגבה התבנית. במרכז כל מאפין שמים חתיכה של גבינת עזים ומעליה חצי עגבנית שרי.

7 אופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל התבנית שלכם) עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש, אך עם מעט פירורים.

8 מצננים מעט ומגישים בטמפרטורת החדר.