אוכל
צילום׃ John Peacock, Istock

עלי גפן במילוי בשרי

מתכון של ארז קומורובסקי

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 08/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

40-50 עלי גפן צעירים
חצי קילוגרם בשר טלה קצוץ דק
1 כוס אורז עגול חלוט
1.5 בצלים בינוניים קצוצים דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס פיסטוקים קלויים
3-4 עגבניות גדולות בשלות מאוד
חצי עד שלושת רבעי כוס שמן זית
1.5-2 כוסות ציר עוף
1 פלפל חריף ירוק קצוץ גס

לתערובת התבלינים:

חצי כפית פלפל אנגלי
קורט ציפורן
קורט מוסקט
1 כפית פלפל שחור
קורט הל
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חולטים את עלי הגפן במים רותחים מומלחים למשך 1-2 דקות, ומסננים אותם תחת מי ברז. 2. מניחים את האורז בקערה, מרתיחים מים ושופכים על האורז, מכסים בצלחת ומחכים 10 דקות. מסננים את האורז החלוט. 3. מערבבים את האורז החלוט עם בשר הטלה, עם הבצל הקצוץ, עם הפטרוזיליה ועם הפיסטוקים. מתבלים בתערובת התבלינים שהכנתם ובמלח ים גס לפי טעמכם. 4. מרטיבים בחצי מכמות שמן הזית, ולשים את המילוי היטב עד שהמסה מרגישה לכם נעימה ורכה למגע. 5. ממלאים את עלי הגפן ומניחים בסיר רחב ושטוח בעל תחתית עבה. חוצים את העגבניות וסוחטים את לשדן מעל עלי הגפן, מציפים בציר העוף, ומפזרים בין הממולאים את הפלפל הירוק שקצצתם. בוזקים מעט מלח ים גס מלמעלה. מניחים צלחת על הממולאים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מיד את הלהבה, וממשיכים בבישול איטי עוד כ-40 דקות. אם צריך, מוסיפים מעט ציר עוף חם. 6. מניחים לעלים להתקרר במשך 10 דקות, ומגישים.