אוכל

סלט קוסקוס מלא מפוצץ בכל טוב

סלט בעשרים דקות שמרגיש כמו ארוחה שלמה: קוסקוס מלא עם תוספות שוות של משמשים, דובדבנים, גרעינים וים עשבי תיבול, שמקבל רוטב יוגורט טחינה לימוני ותוספת מעולה של פלחי תפוז מפולטים. הקיץ כאן, אבל בקטע טוב

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 22/06/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סלט שמתאים לכל ארוחה – בוקר, צהריים או ערב. הוא עשיר ומזין ואפשר להגיש אותו במידת הצורך גם עם רוטב טחינה ללא יוגורט.

מרכיבים (6 מנות):

לקוסקוס:

1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה

400 מ"ל מים רותחים

2 כפות שמן

מלח

לסלט:

2 כפות גרעיני חמניות

חופן משמשים קצוצים

1 כף זרעי שומשום

חצי כוס דובדבנים מיובשים או צימוקים

עלים קצוצים מחצי צרור נענע

צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור שמיר קצוץ

פילטים מ-1-2 תפוזים

לרוטב יוגורט-טחינה לימוני:

1 גביע יוגורט

3 כפות טחינה

4 כפות מיץ לימון

3 כפות מים

כפית דבש

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מעבירים את הקוסקוס לקערה ויוצקים עליו מים רותחים, שמן ומלח. מכסים ומניחים למשך 5 דקות. מערבבים לאוורור ולפירוק גושים.

2 בינתיים מערבבים בקערה אחרת את יתר מרכיבי הסלט, למעט פלחי התפוז.

3 מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים לדילול.

4 מערבבים את הקוסקוס והסלט בקערה, מפזרים את הפילטים של התפוז, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

 >> לעמוד הפייסבוק של קוסקוס זה משפחה חמה

>> והנה קציצות עוף וקוסקוס ברוטב עגבניות משגע