סלט קוסקוס מלא מפוצץ בכל טוב
סלט בעשרים דקות שמרגיש כמו ארוחה שלמה: קוסקוס מלא עם תוספות שוות של משמשים, דובדבנים, גרעינים וים עשבי תיבול, שמקבל רוטב יוגורט טחינה לימוני ותוספת מעולה של פלחי תפוז מפולטים. הקיץ כאן, אבל בקטע טוב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
סלט שמתאים לכל ארוחה – בוקר, צהריים או ערב. הוא עשיר ומזין ואפשר להגיש אותו במידת הצורך גם עם רוטב טחינה ללא יוגורט.
מרכיבים (6 מנות):
לקוסקוס:
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
400 מ"ל מים רותחים
2 כפות שמן
מלח
לסלט:
2 כפות גרעיני חמניות
חופן משמשים קצוצים
1 כף זרעי שומשום
חצי כוס דובדבנים מיובשים או צימוקים
עלים קצוצים מחצי צרור נענע
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור שמיר קצוץ
פילטים מ-1-2 תפוזים
לרוטב יוגורט-טחינה לימוני:
1 גביע יוגורט
3 כפות טחינה
4 כפות מיץ לימון
3 כפות מים
כפית דבש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מעבירים את הקוסקוס לקערה ויוצקים עליו מים רותחים, שמן ומלח. מכסים ומניחים למשך 5 דקות. מערבבים לאוורור ולפירוק גושים.
2 בינתיים מערבבים בקערה אחרת את יתר מרכיבי הסלט, למעט פלחי התפוז.
3 מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים לדילול.
4 מערבבים את הקוסקוס והסלט בקערה, מפזרים את הפילטים של התפוז, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.