אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלמון צלוי עם עדשים שחורות

מנה שהיא שיא הקלילות מצד אחד ועשירה בטעמים מצד שני: פילה סלמון ששומר על עסיסיות עם סלט עדשים שחורות, מוגש עם קצת סחוג, עגבנייה ויוגורט - ארוחת ערב חגיגית שאפשר לשמור לאירוע אבל גם להתפנק עליה סתם ככה

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1/2 כוס עדשים שחורות

כף עירית, קצוצה

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

כף בצל סגול, קצוץ דק

כפית מיץ לימון

כפית שמן זית

מלח ופלפל שחור

לדג:

150 גרם פילה סלמון

1/2 כפית שמן זית

מלח ופלפל שחור

להגשה:

סחוג

עגבנייה

3 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1 מרתיחים ליטר מים בסיר ומבשלים את העדשים 20 דקות. העדשים צריכות להתרכך אך להישאר מעט נגיסות. שוטפים במים קרים ומסננים.

2 כאשר העדשים קרות מערבבים אותן עם שאר חומרי הסלט.

3 מורחים את הסלמון בשמן, מלח ופלפל. צורבים במחבת, שתי דקות מכל צד, או אופים 10 דקות בתנור שחומם לחום מירבי. הנתח צריך להיות מבושל, אך עדיין עסיסי וורוד במרכזו.

4 להגשה: מורחים את תחתית הצלחת ביוגורט ומורחים נגיעות של סחוג. חוצים את העגבנייה לרוחבה וסוחטים בעדינות את הזרעים שלה על היוגורט. מעליו עורמים את הסלט ומעליו מניחים את הסלמון.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים ל-10 ימים