צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
סלמון צלוי עם עדשים שחורות
מנה שהיא שיא הקלילות מצד אחד ועשירה בטעמים מצד שני: פילה סלמון ששומר על עסיסיות עם סלט עדשים שחורות, מוגש עם קצת סחוג, עגבנייה ויוגורט - ארוחת ערב חגיגית שאפשר לשמור לאירוע אבל גם להתפנק עליה סתם ככה
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 24/12/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
1/2 כוס עדשים שחורות
כף עירית, קצוצה
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
כף בצל סגול, קצוץ דק
כפית מיץ לימון
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור
לדג:
150 גרם פילה סלמון
1/2 כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור
להגשה:
סחוג
עגבנייה
3 כפות יוגורט
אופן ההכנה:
1 מרתיחים ליטר מים בסיר ומבשלים את העדשים 20 דקות. העדשים צריכות להתרכך אך להישאר מעט נגיסות. שוטפים במים קרים ומסננים.
2 כאשר העדשים קרות מערבבים אותן עם שאר חומרי הסלט.
3 מורחים את הסלמון בשמן, מלח ופלפל. צורבים במחבת, שתי דקות מכל צד, או אופים 10 דקות בתנור שחומם לחום מירבי. הנתח צריך להיות מבושל, אך עדיין עסיסי וורוד במרכזו.
4 להגשה: מורחים את תחתית הצלחת ביוגורט ומורחים נגיעות של סחוג. חוצים את העגבנייה לרוחבה וסוחטים בעדינות את הזרעים שלה על היוגורט. מעליו עורמים את הסלט ומעליו מניחים את הסלמון.