עוגת דבש בחושה עם שזיפים ושטרוייזל
תוספת חגיגית ומרעננת לעוגת ראש השנה שלכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
לעוגה
1 כוס שמן קנולה
1 1/4 כוסות סוכר
50 גרם דבש גלילי
2 ביצים מס' 1
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
1 קופסת שזיפים משומרים (500 גרם)
1/4 כוס מיץ שזיפים מהקופסה הנ"ל
1 כף ברנדי
לשטרוייזל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כוס אבקת שקדים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל175 מעלות.
2 מערבבים את השמן במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הדבש והביצים. ממשיכים לערבב כ-5 דקות.
3 מנפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והקינמון לקערה, מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים. ממשיכים לערבב עוד כדקה.
4 מסננים את השזיפים מקופסת השימורים ושומרים את הנוזל.
5 שוקלים מהנוזל את הכמות הרצויה, מערבבים עם ברנדי ומוסיפים למיקסר, מערבבים כדקה.
6 מגלענים את השזיפים, חותכים לקוביות ומקפלים למסה.
7 מוזגים לתבניות אינגליש קייק.
8 במעבד מזון, מערבבים את כל חומרי השטרוייזל ולפזר על תערובת העוגות הבחושות.
9 אופים בתנור חם כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי ויבש מהעוגה.