אוכל
צילום׃ דן פרץ

עוגת דבש בחושה עם שזיפים ושטרוייזל

תוספת חגיגית ומרעננת לעוגת ראש השנה שלכם

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 12/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגה

1 כוס שמן קנולה

1 1/4 כוסות סוכר

50 גרם דבש גלילי

2 ביצים מס' 1

2 כוסות קמח מנופה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

קורט מלח

1 קופסת שזיפים משומרים (500 גרם)

1/4 כוס מיץ שזיפים מהקופסה הנ"ל

1 כף ברנדי

לשטרוייזל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

1/2 כוס אבקת שקדים

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל175 מעלות.

2 מערבבים את השמן במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הדבש והביצים. ממשיכים לערבב כ-5 דקות.

3 מנפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והקינמון לקערה, מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים. ממשיכים לערבב עוד כדקה.

4 מסננים את השזיפים מקופסת השימורים ושומרים את הנוזל.

5 שוקלים מהנוזל את הכמות הרצויה, מערבבים עם ברנדי ומוסיפים למיקסר, מערבבים כדקה.

6 מגלענים את השזיפים, חותכים לקוביות ומקפלים למסה.

7 מוזגים לתבניות אינגליש קייק.

8 במעבד מזון, מערבבים את כל חומרי השטרוייזל ולפזר על תערובת העוגות הבחושות.

9 אופים בתנור חם כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי ויבש מהעוגה.

>> מתכון לעוגת דבש קלאסית