אוכל

עוף בשמפניה

עוף בתנור ברוטב מעודן ואלגנטי של שמן זית, שום, פטריות ושמפניה

שף ואדים שייביץ | מסעדת "קדירת המכשפה והחלבן" | פורסם 09/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 כרעיים
400 גרם פטריות שמפיניון
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים פרוסים דק
4 פלפל אדום קטן שלם
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל לבן
1/2 כוס שמן זית
3 כוסות שמפניה

אופן ההכנה:

1 מייבשים היטב את כרעי העוף ומקמחים מכל הצדדים (אופציונאלי).

2 מנגבים את פטריות השמפיניון במגבת לחה ומסירים את הגבעולים.

3 קוצצים ופורסים את כל הירקות.

4 מחממים בסיר גדול (שנכנס לתנור) את שמן הזית. כשהשמן חם, מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לקערה.

5 מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והשום במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום ומטגנים 8 דקות נוספות.

6 מחזירים את העוף לסיר, מתבלים במלח ופלפל.

7 מוסיפים את השמפניה ומביאים לרתיחה. חשוב שהשמפניה תכסה את העוף כולו. אם צריך, מוסיפים עוד קצת.

8 מכסים את הסיר ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות. אופים כשעה וחצי.