סי באס מאודה בתיבול תאילנדי
דג ים באידוי בריא, מתובל בסגנון אסייתי ומוגש עם רוטב קר של דגים, בוטנים, ליים ועשבי תיבול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
דג סיבאס שלם, הכי טרי שאפשר, נקי
2 פלפלי צ'ילי טריים
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום
בצל שאלוט קלוף, או רבע בצל אדום
3 כפיות מיץ ליים או לימון
2 כפיות רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)
כפית ממרח תמרינדי
גבעול למון גראס אחד טרי (רק החלק הלבן, בערך 10 ס"מ)
חצי כוס ציר עוף
לרוטב הקר ולהגשה:
2 כפיות רוטב דגים
2 כפות מיץ ליים או לימון
חצי ליים או לימון קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות (להסיר גם את הקליפה הלבנה הדקה)
3 כפות בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים
חופן כוסברה ובזיליקום קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 כותשים את כל החומרים למעט הדג, ציר העוף וחומרי ההגשה. כדאי לכתוש במכתש ועלי, אולם אפשר גם במעבד מזון. צריך להגיע למרקם של משחה גסה.
2 חורצים חריצים בדג במרווחים של 4 ס"מ מהראש עד לזנב, משני צידי הדג, עד לעומק העצם ומורחים את הקארי שנוצר על הדג ובין החריצים.
3 מניחים את הדג על צלחת עמוקה חסינת חום ואת הצלחת מכניסים לתוך כלי אידוי מבמבוק.
4 ממלאים סיר במים בגובה סנטימטר או שניים, מרתיחים ומניחים מעל את כלי האידוי עם הדג. מטפטפים את ציר העוף על הדג ומכסים.
5 מאדים במשך 6 דקות בערך לדג קטן או 8 לדג גדול. אפשר לבדוק שהדג נפרד בקלות עם מזלג, עשוי אבל לא יבש.
6 מניחים את הדג בצלחת הגשה, מטפטפים מעל את כל הרוטב שהצטבר בצלחת האידוי.
7 מערבבים את מיץ הליים ורוטב הדגים ומטפטפים על הדג.
8 מפזרים מעל את קוביות הלימון, הבוטנים ועשבי התיבול ומגישים עם אורז לבן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!