אוכל
תמונת AVI׃ mako

סי באס מאודה בתיבול תאילנדי

דג ים באידוי בריא, מתובל בסגנון אסייתי ומוגש עם רוטב קר של דגים, בוטנים, ליים ועשבי תיבול

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

דג סיבאס שלם, הכי טרי שאפשר, נקי

2 פלפלי צ'ילי טריים

2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

2 שיני שום

בצל שאלוט קלוף, או רבע בצל אדום

3 כפיות מיץ ליים או לימון

2 כפיות רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)

כפית ממרח תמרינדי

גבעול למון גראס אחד טרי (רק החלק הלבן, בערך 10 ס"מ)

חצי כוס ציר עוף

לרוטב הקר ולהגשה:

2 כפיות רוטב דגים

2 כפות מיץ ליים או לימון

חצי ליים או לימון קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות (להסיר גם את הקליפה הלבנה הדקה)

3 כפות בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים

חופן כוסברה ובזיליקום קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 כותשים את כל החומרים למעט הדג, ציר העוף וחומרי ההגשה. כדאי לכתוש במכתש ועלי, אולם אפשר גם במעבד מזון. צריך להגיע למרקם של משחה גסה.

2 חורצים חריצים בדג במרווחים של 4 ס"מ מהראש עד לזנב, משני צידי הדג, עד לעומק העצם ומורחים את הקארי שנוצר על הדג ובין החריצים.

3 מניחים את הדג על צלחת עמוקה חסינת חום ואת הצלחת מכניסים לתוך כלי אידוי מבמבוק.

4 ממלאים סיר במים בגובה סנטימטר או שניים, מרתיחים ומניחים מעל את כלי האידוי עם הדג. מטפטפים את ציר העוף על הדג ומכסים.

5 מאדים במשך 6 דקות בערך לדג קטן או 8 לדג גדול. אפשר לבדוק שהדג נפרד בקלות עם מזלג, עשוי אבל לא יבש.

6 מניחים את הדג בצלחת הגשה, מטפטפים מעל את כל הרוטב שהצטבר בצלחת האידוי.

7 מערבבים את מיץ הליים ורוטב הדגים ומטפטפים על הדג.

8 מפזרים מעל את קוביות הלימון, הבוטנים ועשבי התיבול ומגישים עם אורז לבן.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!