אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחמניות גבינה

מתכון ללחמניות שעושות הרבה רושם ומתחסלות בשלוש דקות. פחות משעה וזה מוכן

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

המצרכים (ל-12 מנז'טים בינוניים):

150 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 ביצים

1/3 כפית מלח

150 גרם גבינה בולגרית 5%

100 גרם קשקבל מגורדת

100 גרם פרמזן מגורדת

1 כף בזיליקום קצוץ

450 גרם קמח תופח

1 ביצה למריחה

2 כפות שומשום או קצח, לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה והגבינה הלבנה במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני, עד לקבלת מרקם חלק.

2 מוסיפים את הביצים, המלח, הגבינות והבזיליקום, מערבבים ומוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מסדרים את המנז'טים בתבנית שקעים, יוצרים מהבצק כדורים ומניחים במנז'טים (אם אין לכם תבנית שקעים סדרו את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה).

4 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים את השומשום או הקצח.

5 אופים ב-180 מעלות 25-30 דקות, עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!