צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
לחמניות גבינה
מתכון ללחמניות שעושות הרבה רושם ומתחסלות בשלוש דקות. פחות משעה וזה מוכן
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 28/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
המצרכים (ל-12 מנז'טים בינוניים):
150 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 ביצים
1/3 כפית מלח
150 גרם גבינה בולגרית 5%
100 גרם קשקבל מגורדת
100 גרם פרמזן מגורדת
1 כף בזיליקום קצוץ
450 גרם קמח תופח
1 ביצה למריחה
2 כפות שומשום או קצח, לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה והגבינה הלבנה במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני, עד לקבלת מרקם חלק.
2 מוסיפים את הביצים, המלח, הגבינות והבזיליקום, מערבבים ומוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מסדרים את המנז'טים בתבנית שקעים, יוצרים מהבצק כדורים ומניחים במנז'טים (אם אין לכם תבנית שקעים סדרו את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה).
4 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים את השומשום או הקצח.
5 אופים ב-180 מעלות 25-30 דקות, עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!