אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד

מוס שוקולד ומסקרפונה

עוד לא קרה שסירבנו למוס שוקולד, אבל עם הזמן התחלנו להעדיף את המעודנים יותר. במוס הקליל הזה המסקרפונה מלווה את השוקולד בצורה מושלמת, וגם שומרת על מרקם קטיפתי ויציב. קדימה, תפסו כפית, לפני שייגמר

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 08/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

200 גרם שוקולד חלב או מריר שבור

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

חבילה גבינת מסקרפונה 

לתיבול (לא חובה):

2 כפות ליקר תפוז, ו/או קליפת תפוז מגוררת, ליקר קפה, אספרסו או רום

אופן ההכנה:

1 ממיסים שוקולד בבן מארי (סיר אדים כפול) או במיקרוגל, מערבבים למרקם חלק ומצננים.

2 בקערת מיקסר מקציפים שמנת, תמצית וניל וסוכר לקצפת.

3 בקערה נפרדת מקציפים את המסקרפונה עם השוקולד המומס והתיבול (אם רוצים). מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים בעדינות.

4 יוצקים לכלים אישיים או מניחים בקערת הגשה מרכזית. מעבירים למקרר עד להגשה.