אוכל
צילום׃ getty images

שוק טלה עם פירה תפוח אדמה אפוי

מתכון של השף אריאל כהן

אריאל כהן | מסעדת פויקה | פורסם 25/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שוק טלה קדמי בגודל בינוני

4 בצלים גדולים קלופים, פרוסים לטבעות

4 עגבניות פרוסות

כרישה אחת פרוסה לטבעות

ענף רוזמרין טרי

8 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים ומעוכים לפירה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מתבלים את שוק הטלה: מעסים את הבשר בכמות גדולה של מלח ופלפל גרוס. בתבנית גדולה, מניחים את הטלה לשעה בצד כדי שיגיע לטמפרטורת החדר (אין צורך בשמן). במקביל מחממים תנור ל 220 מעלות.

2 מכניסים את השוק לאפייה של חצי שעה בטמפרטורה של 220 מעלות. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 180 וממשיכים באפייה של עוד שעה.

3 בתוך תבנית משומנת מניחים את הפירה, עליו מסדרים את הבצלים, הכרישה והעגבניות הפרוסות (מניחים למעלה ), אוספים בכף את השומן שנזל מהטלה ויוצקים אותו על הפירה והירקות , זורים מלח גס למעלה , פלפל שחור גרוס וענף קטן של רוזמרין מחולק.

4 מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות ביחד עם השוק באותו תנור (עד עכשיו השוק נאפה כשעה וחצי). אופים את הפירה והשוק ביחד עוד 45 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח