בסטיל (תפוח אדמה ממולא)
הממולאים המפנקים של אסתר ישראל מכפר סבא
| מועדון ארוחת הערב
| פורסם 05/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
8-10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
מעט שמן זית
שמן לטיגון
למילוי
רבע כוס שמן קנולה
חצי קילו בשר טחון (הודו או בקר)
2 בצלים גדולים קצוצים
6-7 שיני שום קלופות
100 גרם צנוברים, קלויים מעט
כפית כורכום
מעט מלח ופלפל שחור
קורט קינמון
ביצה
אופן ההכנה:
1 מטגנים יחד את כל מרכיבי המילוי - למעט הביצה - כ-20 דקות. מצננים. 2. כשהמילוי קר מוסיפים ביצה ומערבבים היטב, עד שהמילוי אחיד. 3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח ושמן זית. 4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. 5. מרטיבים את הידיים, משטחים את הפירה, מורחים עליו שכבת מילוי ומכדררים. 6. מקמחים, טובלים בביצה ומטגנים. אוכלים חם.