אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פטה כבד עוף

פטה כבד מבית אמא מיקי, מעדן חגיגי להתענג עליו בחג וביומיום

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות פירורי לחם

כוס (כ-200 מ"ל) שמנת מתוקה

חצי קילו כבדי עוף נקיים וחתוכים דק

בצל מקולף וקצוץ

כף שמן קנולה לטיגון

2 כפות קמח

2 חלמונים

2 כפות חמאה מומסת ומקוררת

פקק ברנדי משובח

מלח גס

פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 140 מעלות.

2 מרככים בסיר קטן את פירורי הלחם בתוך השמנת. במקביל, במחבת משומנת מטגנים את הבצל שיזהיב. מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות עד שהנוזלים יוצאים.

3 מעבירים את הכבדים והבצל למסננת. מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מלח ופלפל, קמח, חלמונים, חמאה וברנדי ומעבדים בכמה פולסים. מוסיפים את השמנת עם פירורי הלחם, ומעבדים עד קבלת מרקם משחתי.

4 יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים.

5 מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים, כך שגובהם יגיע לחצי תבנית האינגליש עם הכבדים. מכניסים בזהירות לתנור את שתי התבניות ואופים כשעה, או עד שרואים שהמרקם השתנה. מוציאים ומצננים.

6 כשהפטה פושר, אפשר להפוך אותו בזהירות לצלחת הגשה ולהעביר לצינון במקרר.

* הצעת הגשה: טוסטונים וריבה, עדיף פירות יער.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!