אוכל
צילום׃ דניה ויינר, דנונה, שטראוס

לחמניות יוגורט מתקתקות

מתכון של תום פרנץ ללחמניות ביתיות קטנות ורכות, ששומרות על הטריות אפילו יומיים אחרי האפייה. רוצים את החוויה המושלמת? יש גם מתכון לחמאת לימון ביתית

תום פרנץ | דנונה, שטראוס | פורסם 24/10/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

היוגורט מעניק ללחמניות רכות ועסיסיות, ועוזר להן להישמר היטב גם יום או יומיים אחרי האפייה. רק להקפיד לשמור בקופסה אטומה. אני אוהב לאפות אותן ככדורים צפופים בתבנית עגולה או מרובעת, ולהגיש לשולחן כך שכל סועד יתלוש לעצמו לחמנייה מתוך התבנית. אני ממליץ להוסיף ללחמניות האלו ממרח חמאת לימון, מתקתק-חמצמץ ונהדר.

מרכיבים (12 מנות):

4.5 -4 כוסות קמח לבן (630-560 גרם)

1 שקית קטנה שמרים יבשים

4 כפות דבש או סוכר

1 כוס מים חמימים (240 מ"ל)

1.5 גביעי יוגורט יווני (200 גרם) או 1 גביע יוגורט bio טבעי 3% שומן (200 מ"ל)

1 כף שמן

0.5 כף מלח

1 ביצה טרופה

להכנת חמאת הלימון:

200 גרם חמאה רכה מאוד

מיץ מ-1 לימון

מעט מלח

4 כפות אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי לימון (שטוף היטב, עדיף מלימון אורגני)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים היטב בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) חצי כוס מהקמח עם השמרים, הדבש והמים. מניחים כ-10 דקות, עד שהשמרים תוססים ונוצרות בועות על פני הבלילה.

2 מוסיפים לבלילת השמרים לפי הסדר את היוגורט, השמן, המלח ו-2 כוסות קמח נוספות. מערבבים בידיים או במיקסר עם וו הלישה ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח, בכמות הנחוצה ליצירת בצק רך, אך נפרד מדופנות הקערה.

3 מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש בידיים תוך כדי הוספת קמח לפי הצורך. לשים 7-5 דקות, עד שהבצק חלק, רך ואלסטי.

4 מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום ללא רוח למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 מכינים את הלחמניות: מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ידי קיפולו מספר פעמים. חוצים לשניים וחותכים כל חלק ל-6 חתיכות שוות בגודלן בעזרת סכין חדה. יוצרים מכל חלק כדור.

* אני ממליץ לתפוס את השוליים של חתיכת הבצק ולהדק אותם כלפי פנים, כך שנוצר שטח חלק מלמעלה, ואז לגלגל את הכדור על משטח העבודה עד שצורתו מושלמת והוא חלק.

6 מניחים את הכדורים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה יוצרים בכל לחמנייה שני חריצים קטנים. לוחצים את הכדורים מעט כלפי מטה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כ-25 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7 לפני האפייה מברישים את הלחמניות בביצה טרופה. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות. מצננים על רשת מתכת.

* מומלץ להגיש עם ממרח חמאת לימון מתקתק, חמצמץ ונהדר.

להכנת ממרח חמאת הלימון:

1 מקציפים במיקסר יד את החמאה. כשהיא מוקצפת מוסיפים את מיץ הלימון, מעט מלח וחצי מכמות הסוכר.

2 טועמים, ואם יש צורך מוסיפים את שאר הסוכר או חלקו (לפי הטעם). ממשיכים להקציף עד שהממרח אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים היטב בעזרת כף. שומרים בכלי אטום במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!