צילום׃ רוני מנדלמן, mako אוכל
כרובית ברוטב גבינה
להתעלף אחרי הביס הראשון
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 08/11/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים
2 עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט מלח גס
סיר מים
לרוטב:
2 כפות קרם פרש (שמנת חמוצה 15% תספיק)
50 גרם גבינת גרוייר מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
פלפל גרוס
צ'ילי גרוס
בצל ירוק קצוץ (1-2)
אופן ההכנה:
1 ממלאים כרבע מהסיר במים מוסיפים 2 עלי דפנה, מוסקט ומלח.
2 מניחים את המניפה בפנים ועליה את הכרובית.
3 על אש בינונית מאדים את הכרובית כ-12-14 דקות.
4 מסננים את הכרובית ושומרים מי בישול.
5 מניחים את הכרובית בתבנית.
להכנת הרוטב:
1 בסיר קטן מרתיחים 100 מ"ל מי בישול ואת הקרם פרש.
2 מערבבים תוך כדי בישול עד שמסמיך.
3 מוסיפים את גבינת הגרוייר והפרמז'ן ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מוסיפים מלח ופלפל.
4 מוזגים מעל הכרובית, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מעט פרמזן ומעט צ'ילי כוש ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד שמשחים (עניין של חמש עד שבע דקות).