אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מיני המבורגר עדשים שחורות

השבוע הכנו קציצות עדשים שחורות עם קישוא ושיבולת שועל, אמרנו לילדים שיש קציצות עדשים והם אכלו. סתם, נראה לכם? אז הוספנו רוטב ברביקיו, הכנסנו ללחמנייה, חתכנו ירקות ומרחנו רטבים. הם עפו על זה

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 13/08/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 כוס עדשים שחורות, שטופות

2 כפות שיבולת שועל

1 זוקיני, מגורר וסחוט מנוזלים

1 בצל, מגורר וסחוט מנוזלים

1 כף רוטב ברביקיו

1 כפית חרדל

חצי כפית אבקת שום

מלח

פלפל שחור

כוס עד כוס ורבע פירורי לחם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים השחורות 20-25 דקות במים, עד לריכוך (לא מבשלים יותר מדי, כי אז התערובת שתתקבל תהפוך למימית מדי ופחות נוחה לתפעול). מסננים היטב.

2 מעבירים כשלושת רבעי מכמות העדשים למעבד מזון ומרסקים למחית.

3 משרים שיבולת שועל ב-2 כפות מים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים. אם צריך, מסננים את המים העודפים.

4 מעבירים את העדשים הטחונות לקערה. מוסיפים את יתרת העדשים (השלמות), הזוקיני, הבצל, שיבולת השועל, רוטב הברביקיו, החרדל, אבקת השום, המלח, הפלפל וכוס פירורי לחם. מערבבים היטב, ואם יש צורך מוסיפים עוד פירורי לחם. ממשיכים לערבב עד שמרגישים את התערובת מתגבשת היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.

5 יוצרים מהעיסה קציצות אחידות בקוטר 7 ס"מ (הכי נוח לעשות את זה בעזרת רינג). מומלץ לא להכין קציצות גדולות מדי, כי הן עלולות להתפרק.

6 מחממים שכבה דקה של שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה. הופכים בעדינות ובזהירות בעזרת תרווד שטוח ומטגנים מהצד השני. מעבירים לנייר סופג.

7 מגישים בלחמניות קטנות עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ ורטבים לפי בחירה.

* במקום לטגן, אפשר לצרוב את הקציצות על מחבת פסים משומנת קלות.

* שימו לב, בשונה מהמבורגר בשרי – הקציצות האלה מתקבלות רכות.