אוכל
צילום׃ דן פרץ, מטבח אישי

אורז רובי עם זרשק וזעפרן

אורז פרסי עם זרשק (צימוקים פרסיים) - דומדמניות מיובשות שמקבלות גוון זוהר, נהדר וקרמלי. תוסיפו לזה חוטי זעפרן שנותנים טעם מעודן, את בסיס תפוחי האדמה האהוב ואת המרקם המושלם ותקבלו מנת אורז נפלאה

רותם ליברזון | מטבח אישי | פורסם 16/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הזרשק הן דומדמניות מיובשות, המכונות גם צימוקים פרסיים. כשהן מתבשלות – מתקרמלות הן נראות כמו אבני חן, והאורז מגיח מהסיר כמו באגדות – עם כתר רובי על ראשו.

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו אורז פרסי או בסמטי

1 וחצי כפות מלח

שליש כוס + כף שמן

חצי כפית כורכום

1 תפוח אדמה גדול פרוס

שלושת רבעי כוס זרשק (להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)

רבע כוס מים רותחים

7 חוטי זעפרן

1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מניחים אורז במסננת ושוטפים עד שהמים הניגרים צלולים (לחלופין - משרים אורז במים למשך 30 דקות, מסננים ושוטפים).

2 מכינים את הרוטב: משרים זרשק וזעפרן ברבע כוס מים רותחים בתוך סיר קטן למשך שעה. מערבבים כל 5 דקות כדי שהזרשק יספחו את כל המים והטעם מהזעפרן.

3 מוסיפים לזעפרן כף שמן וכף סוכר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מניחים בצד עד ההגשה.

4 מכינים את האורז: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים אורז, מבשלים 7 דקות ומסננים.

5 יוצקים שליש כוס שמן ומפזרים כורכום בתחתית הסיר בו בושל האורז. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה – בשכבה אחת ובצפיפות.

6 מעבירים את האורז לסיר בלי לגעת בו או להדק. יוצרים כמה "ארובות" בעזרת ידית של כף עץ – עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה. מבשלים שבע דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים). מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות.

7 מעבירים את האורז לקערת הגשה, מחלצים את פרוסות תפוחי האדמה מתחתית הסיר בעזרת מרית ומניחים סביב האורז.

8 לפני ההגשה מפזרים מעל את רוטב הזרשק והזעפרן ומגישים לשולחן בגאווה רבה.

>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון