אורז רובי עם זרשק וזעפרן
אורז פרסי עם זרשק (צימוקים פרסיים) - דומדמניות מיובשות שמקבלות גוון זוהר, נהדר וקרמלי. תוסיפו לזה חוטי זעפרן שנותנים טעם מעודן, את בסיס תפוחי האדמה האהוב ואת המרקם המושלם ותקבלו מנת אורז נפלאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הזרשק הן דומדמניות מיובשות, המכונות גם צימוקים פרסיים. כשהן מתבשלות – מתקרמלות הן נראות כמו אבני חן, והאורז מגיח מהסיר כמו באגדות – עם כתר רובי על ראשו.
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו אורז פרסי או בסמטי
1 וחצי כפות מלח
שליש כוס + כף שמן
חצי כפית כורכום
1 תפוח אדמה גדול פרוס
שלושת רבעי כוס זרשק (להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
רבע כוס מים רותחים
7 חוטי זעפרן
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מניחים אורז במסננת ושוטפים עד שהמים הניגרים צלולים (לחלופין - משרים אורז במים למשך 30 דקות, מסננים ושוטפים).
2 מכינים את הרוטב: משרים זרשק וזעפרן ברבע כוס מים רותחים בתוך סיר קטן למשך שעה. מערבבים כל 5 דקות כדי שהזרשק יספחו את כל המים והטעם מהזעפרן.
3 מוסיפים לזעפרן כף שמן וכף סוכר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מניחים בצד עד ההגשה.
4 מכינים את האורז: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים אורז, מבשלים 7 דקות ומסננים.
5 יוצקים שליש כוס שמן ומפזרים כורכום בתחתית הסיר בו בושל האורז. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה – בשכבה אחת ובצפיפות.
6 מעבירים את האורז לסיר בלי לגעת בו או להדק. יוצרים כמה "ארובות" בעזרת ידית של כף עץ – עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה. מבשלים שבע דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים). מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות.
7 מעבירים את האורז לקערת הגשה, מחלצים את פרוסות תפוחי האדמה מתחתית הסיר בעזרת מרית ומניחים סביב האורז.
8 לפני ההגשה מפזרים מעל את רוטב הזרשק והזעפרן ומגישים לשולחן בגאווה רבה.