אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, שמרית

לחם תפוחים וקינמון

מאפה טעים במיוחד בעיצוב חופשי, שנראה מעולה וימלא את הבית בניחוחות מדהימים

מיקי שמו | שמרית | פורסם 10/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ל-3 לחמים:

מרכיבים :

לבצק המקדים:

2 כוסות + 2 כפות קמח (310 גרם)

3/4 כוס מים (190 מ"ל)

1/2 כפית שטוחה שמרים טריים.

1/2 כפית מלח

לבישול תפוחי העץ:

2-3 תפוחי גרני סמיט, קלופים ופרוסים ל-6 פרוסות כל אחד

3 כפות סוכר דמררה.

לתערובת הבצק:

1 ק"ג קמח לחם (מומלץ קמח ללחם)

1/4 2 כוסות מים (550 מ"ל)

1/2 שקית שמרים טריים או 1/2 קוביית שמרים טריים (25 גרם)

הבצק המקדים (מהשלב הקודם)

1/2 כפית קינמון טחון.

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק המקדים: מערבבים את הקמח, מים, שמרית ומלח עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת קלות, ומשהים מכוסה בניילון נצמד, בטמפ' החדר, למשך הלילה (עד 12 שעות).

2 מכינים את תפוחי העץ : מניחים את פלחי התפוחים על תבנית אפייה מרופדת בשכבה אחת אחידה. מפזרים מעליהם סוכר דמררה ואופים בחום גבוה כ-12- 15 דקות עד שמקבלים גוון זהוב והתפוחים מעט רכים.

3 מכינים את הבצק: לשים את כל יתר החומרים (למעט תפוחי העץ) כ-10 דקות (5 דקות במהירות איטית ו-5 דקות במהירות גבוהה) מוסיפים את תפוחי העץ במהירות איטית, מערבלים 1 דקה. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומשהים מכוסה לשעה (בטמפ' החדר).

4 מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור גדול ומהודק. משהים מכוסה כחצי שעה.

5 מחממים תנור ל-220 מעלות. (רצוי בתחתית התנור להניח "אבן- שמוט"- לא חובה).

6 עם סכין חדה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. משטחים מעט בעזרת כפות הידיים מפזרים עם נפה מעט קמח על הבצק, משהים כחצי שעה ואופים כ- 25 - 30 דק'.

7 מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!