אוכל

גליל סינטה ממולא באספרגוס

תרשו לעצמכם להתפנן על מנת גורמה שהיא גם משביעה וגם עשירה בטעמים. כן שמעתם נכון, מנת גורמה משביעה

יובל נויגרטן | מאסטר שף | פורסם 11/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 פרוסות סינטה בעובי 1/2 סנטימטר

מעט קמח

כוס מירין

1 ורבע כוסות סויה

4 כפות סאקה

2 כפות סוכר

פטריית שיטאקה

3 אספרגוסים קלופים

מעט קמח

שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

1 חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים למשך דקה ומעבירים למי קרח.

2 לאחר שהתקרר לגמרי – להעביר את האספרגוס למרינדה של כוס סויה, 2 כפות סאקה חצי כוס מירין, סוכר ופטריית שיטאקה.

3 בסיר קטן לשפוך ¼ כוס סויה, ¼ כוס מירין, 2 כפות סוכר, 2 כפות סאקה ולבשל על אש נמוכה במשך 15 דק'. שומרים את הרוטב בצד.

4 להרכבת הגליל: להניח את 2 פרוסות הסינטה לאורך אחד על יד השני, כאשר יש 1 סנטימטר של חפיפה אחד מעל השני. לקמח מעט את הבשר. להניח לרוחב את האספרגוס ולגלגל עד 1.5 סנטימטר מהקצה. בקצה לפזר עוד מעט קמח ולסיים את הגלגול. לעטוף כמו סוכרייה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 15 דק.

5 מכינים כוס אורז יסמין לפי הוראות היצרן ומוסיפים כוכב אניס בתחילת הבישול.

6 מחממים מחבת טפלון ושופכים מעט שמן. מורידים את הניילון מהגליל ומחדירים קיסמים בכדי למנוע את פתיחת הגליל בזמן הצלייה.

7 כשהשמן חם צורבים את הגליל דקה מכל צד. (צריך לשחק מעט עם הקיסמים כדי שכל הצדדים ישחימו.

8 מורידים את המחבת מהאש ושופכים מעל את הרוטב המבושל. אם המחבת חמה מידי הרוטב יישרף בגלל הסוכר (מכניסים גם את הפטרייה למחבת).

9 לאחר שהרוטב הצטמצם מחום המחבת והבשר עטוף ברוטב, מוצאים את הגליל לקרש חיתוך. חותכים את הקצוות של הגליל. חותכים ל3 חתיכות באורך 2-3 סנטימטר כל אחד.

10 מעמידים את הגלילים על צלחת ההגשה ושופכים מעט רוטב מעל. בקערה נפרדת מוזגים את האורז. מעל האורז מניחים את הפטרייה ומזלפים מעט שמן שומשום, בתאבון.

סימון תזונתי עבור כל המתכון:

אנרגיה 1083קלוריות
חלבונים 56 גרם
פחמימות 118 גרם
שומנים 40 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים