צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פילה מוסר ואפונה ירוקה
מנת דג מהממת מבית היוצר של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים המפורסמת, ללקק את האצבעות
אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים
| פורסם 16/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1.200 ק"ג פילה מוסר (6 יחידות)
תבלין דג לתנור (או תערובת של מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקורט כורכום)
6 כפות שמן זית
2 בצל לבן בינוני, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כוסות אפונה ירוקה
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות
10 עלי נענע
2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות
מלח
אופן ההכנה:
1 מתבלים את פילה המוסר בתבלין דג בכמות נדיבה משני צדדיו וממליחים מעט.
2 מחממים שמן זית במחבת עמוקה (עם מכסה) ומזהיבים את הבצל ואת השום הקצוץ.
3 מניחים את פילה הדג על התערובת ומטגנים למשך דקה.
4 מוסיפים למחבת אפונה, פלפל אדום מתוק, עלי נענע וציר ירקות, וממליחים.
5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!