אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פילה מוסר ואפונה ירוקה

מנת דג מהממת מבית היוצר של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים המפורסמת, ללקק את האצבעות

אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים | פורסם 16/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.200 ק"ג פילה מוסר (6 יחידות)

תבלין דג לתנור (או תערובת של מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקורט כורכום)

6 כפות שמן זית

2 בצל לבן בינוני, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

2 כוסות אפונה ירוקה

1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות

10 עלי נענע

2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות

מלח

אופן ההכנה:

1 מתבלים את פילה המוסר בתבלין דג בכמות נדיבה משני צדדיו וממליחים מעט.

2 מחממים שמן זית במחבת עמוקה (עם מכסה) ומזהיבים את הבצל ואת השום הקצוץ.

3 מניחים את פילה הדג על התערובת ומטגנים למשך דקה.

4 מוסיפים למחבת אפונה, פלפל אדום מתוק, עלי נענע וציר ירקות, וממליחים.

5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה