אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

עוף בתנור ברוטב שום טרי

השום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית,יפה וטעימה שלגמרי הולכת לככב אצלנו בקרוב

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 25/03/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 0.8 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לממרח השום הירוק:

4 גבעולי שום ירוק טרי (החלק הירוק)

צרור פטרוזיליה/כוסברה

כפית מלח

חצי כוס שמן זית

5-6 ירכיים/שוקיים 

4 שומרים, פרוסים לרבעים או חצאים

דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

4 ראשי שום, חציים

2 צ׳ילי ירוק טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את ממרח השום: טוחנים גבעולים של שומים טריים עם חבילת פטרוזליה/כוסברה, מלח ושמן זית.

3 מורחים היטב את נתחי העוף בממרח השום הירוק ומניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את פרוסות הדלעת, השומרים, ראשי השום והצ׳ילי. מתבלים במלח לפי הטעם.

4 מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. כעבור שעה מגבירים חום ל-250 מעלות, מורידים את הנייר וממשיכים לצלות על תכנית גריל עד שהעופות והירקות משחימים.

5 מגישים עם הרוטב שבתחתית התבנית.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!