תבשיל זנב שור עם פולים שלמים ירוקים
קדירה עשירה ועסיסית עם זנבות שור, פול ירוק ויין, והמון ירקות וטעמים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 זנב שור חתוך לחוליות
שמן זית לטיגון
3 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
1 כרשה חתוכה לקוביות קטנות
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 עלי דפנה
5 ענפי תימין מופרדים
בקבוק יין אדום
10 בצלי שאלוט קלופים
1 ראש שום טרי שלם
350 גרם פולים ירוקים עם התרמילים
מיץ מלימון 1 טרי
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. בסיום הטיגון מוציאים ומניחים בצד.
2 מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר מ"סגירת" בשר הזנב, עד להזהבתם. מוסיפים את שורש הסלרי, הפטרוזיליה, עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את בקבוק היין בשלמותו אל הסיר.
3 ממתינים כ-5 דקות לריכוז וצמצום הנוזלים, ומחזירים את הזנבות אל סיר הקדירה. מביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, ראש שום שלם והפולים הקטומים והנקיים.
4 מנמיכים את הלהבה או לחלופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כשש שעות.
5 כחצי שעה לפני סיום הבישול, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות. סוחטים מיץ לימון ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!