אוכל
צילום׃ עמוס פרידלין, האטלייה

תבשיל זנב שור עם פולים שלמים ירוקים

קדירה עשירה ועסיסית עם זנבות שור, פול ירוק ויין, והמון ירקות וטעמים

טלי פרידמן | האטלייה | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 זנב שור חתוך לחוליות

שמן זית לטיגון

3 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות

1 כרשה חתוכה לקוביות קטנות

שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

2 עלי דפנה

5 ענפי תימין מופרדים

בקבוק יין אדום

10 בצלי שאלוט קלופים

1 ראש שום טרי שלם

350 גרם פולים ירוקים עם התרמילים

מיץ מלימון 1 טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. בסיום הטיגון מוציאים ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר מ"סגירת" בשר הזנב, עד להזהבתם. מוסיפים את שורש הסלרי, הפטרוזיליה, עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את בקבוק היין בשלמותו אל הסיר.

3 ממתינים כ-5 דקות לריכוז וצמצום הנוזלים, ומחזירים את הזנבות אל סיר הקדירה. מביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, ראש שום שלם והפולים הקטומים והנקיים.

4 מנמיכים את הלהבה או לחלופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כשש שעות.

5 כחצי שעה לפני סיום הבישול, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות. סוחטים מיץ לימון ומגישים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח