קדירת שוקי עוף
עוף עסיסי ביין רימונים ,דבש ותבלינים ארומטים בבישול איטי
עדי שוורץ | לגעת באוכל
| פורסם 20/09/11
- זמן עבודהשעתיים וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
20 יחידות שוקיי עוף נקיים
1 בקבוק יין רימונים
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
1 ענף רוזמרין
3 ענפי תימין
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
4 שיניי שום קצוצות
1 כפית מלח אטלנטי
כוס דבש
אופן ההכנה:
1 מניחים את העופות בתבנית גדולה שטוחה, יוצקים את היין, מוסיפים את התבלינים ומשרים. רצוי לילה קודם.
2 מערבבים לאחר ההשריה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשעתיים וחצי מכוסה בנייר כסף. לאחר מכן, מסירים את הנייר מזגגים מעט עם נוזלי הבישול וצולים עוד כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.