צילום׃ דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים
ביסק פטריות
מרק סמיך וקרמי במרקם פטריות עשיר
מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק | אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 08/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
25 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
1 ענף רוזמרין טרי קצוץ דק (עלים בלבד)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה
300 מ"ל יין לבן
60 מ"ל ברנדי
1.2 ליטר ציר ירקות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רסק עגבניות
1 גזר גדול חתוך לגפרורים דקים
450 גרם (2 סלסלות) פטריות שמפיניון פרוסות דק
120 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל, הרוזמרין, הפפריקה והשום. מטגנים עד שהבצל מתרכך.
2 מוסיפים לסיר את היין הלבן, הברנדי, הסויה, ציר הירקות ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך מעט. מכניסים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתכווצות.
3 מנמיכים את הלהבה ובזרזיף אטי מוסיפים את השמנת. יש להיזהר שהמרק לא יתקרש. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.